PROGRAMMA

Wat bieden de BOM en de provincie Noord-Brabant u tijdens deze week:

 • Matchmaking: op basis van uw eigen wensenpakket wordt u door een professionele partij gematched aan potentiële zakenpartners in Shanghai & Jiangsu. 
 • Afwisselend programma: deelname aan seminars, bedrijfsbezoeken en netwerkevenementen.
 • Lokaal netwerk: toegang tot het netwerk dat Brabant afgelopen 25 jaar in de provincie Jiangsu heeft opgebouwd.
 • Kennismaking: met de Chinese (zaken)cultuur en de (technologische) ontwikkelingen die het land momenteel doormaakt.

Hieronder vindt u een overzicht van het standaardprogramma.


ZONDAG 27 OKTOBER

 • Vertrek vanuit Amsterdam naar Shanghai Pudong Vlucht KL0895  om 17.15 uur.
   

MAANDAG 28 OKTOBER (Hightech & Agrifood)

 • Eind van de ochtend komen we aan in Shanghai.
 • Programma: Kick-off meeting met lokale experts en programma briefing in samenwerking met het Consulaat-generaal Shanghai. 
 • Informeel welkomstdiner met de groep


DINSDAG 29 OKTOBER
Matchmaking in Shanghai (Hightech & Agrifood)

 • Vandaag gaat u één op één in gesprek met mogelijke zakenpartners in en rondom Shanghai. Naar aanleiding van het intakegesprek voorafgaand aan de reis bezoekt u een aantal gesprekspartners op locatie. U krijgt vooraf informatie door van de partijen met wie u deze dag in gesprek gaat zodat u goed voorbereidt in gesprek gaat.
 • ’s Avonds komen we weer samen voor een diner en dag evaluatie.

  Agrifood: strategische reis o.l.v. gedeputeerde Anne-Marie Spierings
 • Vertrek vanuit Amsterdam naar Shanghai Pudong Vlucht KL0895  om 17.15 uur.
   

WOENSDAG 30 OKTOBER 
Vandaag splitst de groep zich in 2 groepen. Onderstaand ziet u de verschillende programma's voor deze dag.

Hightech:

 • Op woensdag reizen we in de ochtend van Shanghai naar Suzhou, dé hightech hotspot van provincie Jiangsu. Hier hebben onder andere VDL ETG, Sioux, Prodrive, NXP en Philips hun vestigingen opgezet. Waarom hebben deze bedrijven zich juist hier gevestigd? Wat maakt deze regio zo interessant? Zou het ook voor u interessant kunnen zijn? En welke uitdagingen komen deze partijen tegen bij het zakendoen in Suzhou? Dit zijn onderwerpen waar we vandaag dieper op ingaan d.m.v. bedrijfsbezoeken aan Chinese OEM'ers in de ochtend en gesprekken met ondernemers in de middag.
 • In de avond wordt er een informeel netwerkdiner georganiseerd met het lokale Nederlandse netwerk in Suzhou.

Agrifood: strategische reis o.l.v. gedeputeerde Anne-Marie Spierings
Vandaag start de tweedaagse strategische reis o.l.v. gedeputeerde Gezondheid, Energie en Landbouw, Anne-Marie Spierings. De thema’s voor deze strategische kennis-reis hangen samen met de innovatiekansen van de Agrifoodsector op het gebied van smart farming, smart processing, dataficatie, precisie landbouw en eiwitransitie in relatie met duurzaamheid en klimaat.

Het programma op 30 oktober in Shanghai bestaat o.a. uit. afspraken met de landbouwafdeling op het consulaat in Shanghai en met het Nederlandse Agrifoodnetwerk in China. Bezoeken aan bedrijven en/of instituten maken optioneel ook deel uit van het programma.
 

DONDERDAG 31 OKTOBER
Hightech:
In de ochtend brengen we een bezoek aan de vestiging van VDL ETG in Suzhou. Vervolgens reizen we door naar Nanjing waar we in de middag een programma volgen welke is opgezet i.s.m. het Jiangsu Science & Technologie Department. 

Agrifood: strategische kennisreis o.l.v. gedeputeerde Anne-Marie Spierings
Nanjing: Vandaag worden bezoeken gebracht aan o.a. het provinciale ministerie van Landbouw, de Agricultural University en gerelateerde brancheverenigingen.

Avond: we eindigen deze dag allemaal in Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu.

Ook organiseert de provincie Noord-Brabant vandaag de Brabant Innovation Day in Suzhou.
 

VRIJDAG 1 NOVEMBER (Hightech & Agrifood)
Vrijdag staat in het teken van de viering van 25 jaar Brabant-Jiangsu. De hele groep ondernemers en bestuurders komt vandaag samen in de hoofdstad van de provincie.

 • In de ochtend is er een Brabant conferentie. Tijdens deze conferentie zijn er verschillende parallelsessies op de thema's hightech en agrifood. Hier wordt het Brabantse ecosysteem gepresenteerd aan een groot publiek door middel van presentaties en pitches.
 • In de middag wordt u, n.a.v. uw intake middels een Brabant-Jiangsu matchmakingsevent georganiseerd door het Brabant Office in Nanjing, in contact gebracht met partijen uit de zusterprovincie en verkent u de mogelijkheden tot samenwerking.
 • In de avond komen alle programma’s samen en vieren we de 25-jarige zusterrelatie tussen de provincies Brabant en Jiangsu.
   

ZATERDAG 2 NOVEMBER
Optioneel cultureel programma of tijd voor verdere opvolging matchmaking van de vorige dag.
In de middag: vertrek naar Shanghai. Afhankelijk van uw terugvlucht reist u mee naar Shanghai Pudong airport of naar het hotel.

 

ZONDAG 3 NOVEMBER
Zie tab "vliegtickets en hotels"
 

* Naar aanleiding van een intake-gesprek met u stellen wij een op maat gemaakt programma voor u samen in nauwe samenwerking met het Brabant Representative Office in Jiangsu, het NBSO Nanjing, het Consulaat-generaal in Shanghai, onze externe matchmakingspartner Yourop en lokale partners.

* Let wel: Bovenstaande betreft een concept-programma. Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden in de volgorde van de verschillende programmaonderdelen.