Mondiale productiespreiding voor de Chinese markt
Dinsdag 1 september 11.00u - 11.45u

 

Hoewel de situatie in de wereld weer wat normaliseert, blijven bedrijven die actief zijn in China de gevolgen van de corona-uitbraak merken. De strenge reisbeperkingen die nog altijd gelden maken het lastig, zo niet onmogelijk om naar China te reizen en de invloed op de logistiek is ook nog steeds merkbaar. Door de pandemie krijgen veel fabrikanten geen onderdelen binnen, waardoor productie stil kan komen te liggen.

Nederlandse bedrijven die veel met China of Chinese producenten samenwerken bezinnen zich daarom op hoe zij hun productie, personeel en werkzaamheden in China het beste kunnen inrichten. Dit om de bedrijfsvoering ook op de lange termijn werkbaar en winstgevend te houden.

Naast reshoring, het terughalen van (delen van) productie uit China naar Europa, is er een omgekeerde trend gaande van mondiale productiespreiding. Net zoals (gedeeltelijke) reshoring, kan een eigen productienetwerk in Azië de risico’s van een eventuele toekomstige pandemie verkleinen.

Binnen Trade and Innovate NL verzorgen Oost NL, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een update over de voors en tegens van mondiale productiespreiding en het openen van een vestiging in China.

Op dinsdag 1 september van 11:00 – 11:45 praten onderstaande sprekers je hierover bij:

Jin Houdijk-Chen, Head of Grant Thornton Dutch China Desk
Onderwerp presentatie nog toevoegen

Hans Duitsers
Aanvullen, onderwerp presentatie nog toevoegen

Moderator: Ronnie Kuppens, Project Manager China, Brainport Development

Q&A: Renée of Judith

Aanmelden kan tot maandag 31 augustus via de aanmeldknop links in het menu. De link voor het event volgt op de dag zelf! We hopen je op 1 september virtueel te ontmoeten, tot dan!