Voor wie?
Deze ondernemersreis is interessant voor bedrijven en onderzoeksinstellingen in de High Tech sector, in het bijzonder wanneer u actief bent op het gebied van semiconductor equipment,
3D printing en flexible & printed electronics. Deelname aan deze reis biedt u het grote voordeel dat u direct in contact komt met de organisaties die voor u interessant zijn. Zelfs bedrijven die al ervaring hebben in China geven aan dat deze werkwijze veel
meerwaarde heeft.
De aanwezigheid van de Commissaris van de Koning biedt het aanvullende voordeel dat sommige deuren makkelijker geopend worden dan wanneer u zelfstandig naar China reist.

Semiconductor equipment
China is verantwoordelijk voor meer dan 50% van de wereldwijde semiconductor consumptie. Het is een van de belangrijkste semiconductor markten ter wereld, die nog steeds groeit 
(5,9% in 2015), terwijl de vraag wereldwijd afneemt. Op dit moment importeert China nog voor miljarden dollars aan chips, maar de Chinese overheid heeft een duidelijke strategie om chips lokaal te gaan produceren (40% lokale productie in 2020 en 70% in 2025).
Hiervoor worden national champions opgezet, die zich in eerste instantie richten op IC design en productie. Voor de high-end semiconductor equipment is de benodigde kennis en technologie te geavanceerd, waardoor hier grote kansen ontstaan voor equipment suppliers.

3D printing
De Chinese overheid investeert miljarden in de ontwikkeling van de Chinese 3D printing sector. Deze investering wordt gebruikt voor R&D, equipment en de toepassing van de technologie.
De Chinese 3D printing markt zal naar verwachting met 40% blijven groeien, waarbij de productie € 2,7 miljard zal overstijgen tussen 2016 en 2020. China staat wereldwijd derde op de ranglijst van het aantal 3D printing patenten. De industriële toepassing van 3D printing staat echter nog in de kinderschoenen. Met name voor hoogwaardige toepassingen zoals aerospace, design, medical en automotive is behoefte aan geavanceerde 3D printing kennis en technologie.

Flexible & printed electronics
Flexible electronics is een doorbraaktechnologie met bijzonder veel potentie voor de toekomst. De flexible electronics markt zal naar verwachting groeien naar > $ 50 miljard in 2024.
India, China en Japan zijn de belangrijkste opkomende markten op het gebied van flexible electronics. Met name China heeft veel potentie vanwege de sterke groei van haar consumentenelektronica markt.